Rond 19u werden we gastvrij onthaald in de stemmige hal van het bedrijf met een glaasje Cava. Met 38 aanwezigen (40 ingeschreven personen) mogen we zeker van een succes spreken. Bedrijfleider Jean-Marie Lecoque, what's in a name, en echtgenote Jeannine Vanvinckenroye ontvingen ons op een uitermate gemoedelijke manier en bij sommige leden van ons gezelschap was het duidelijk een hartelijk weerzien voor beide partijen.
Na deze informele receptie werden we in één van de vergaderzalen van het bedrijf ingeleid in de kunst van de industrieel bereide eierproducten.
Het bedrijf behoort tot één van de marktleiders in de eiproductensector in Europa en staat garant voor producten van topkwaliteit voor industrie, groothandel en retail.
Het team van 25 werknemers zorgt er voor dat dagelijks hardgekookte gepelde eieren en een uitgebreid afgeleid gamma van producten naar verschillende Europese afzetmarkten zoals België, Nederland, Frankrijk, Engeland en Duitsland vertrekken. Met een capaciteit van 50.000 eieren per uur en een jaarlijkse omzet van 11 miljoen Euro, behoort Lecoque Eggs tot de marktleiders in de sector. Het productengamma gaat van vacuüm verpakte gekookte eieren over versnipperde hardgekookte eieren voor saladebereidingen bestemd voor industriële afzet tot traditioneel gevulde eieren met sausen, kaas, ed. verpakt per 4 of per 8 voor retail. Nieuw in het assortiment is het product Kok'o met kleine verpakking voor individuele porties.
Naast de producten, technische installaties, nieuwe ontwikkelingen werden tevens de meer dan tot de verbeelding sprekende bedrijfscijfers door Jean-Marie in de presentatie aangehaald.
Na deze voorstelling werden we zelf verpakt in plastieken jasjes met beschermend hoofddeksel als hygiënische maatregel voor het eigenlijke bedrijfsbezoek. Hier bezochten we de met gigantische hoeveelheden eieren volgestapelde hallen, de met schaars personeel bemande transportbanden en robots die de aanvoer verzorgen, de kookinstallaties - goed beschermd achter kunstglas - met aansluitend de verpakkingsafdeling. Ook de controle van de versheid en kleurkwaliteit werd gedemonstreerd.
Gezien het bedrijf een marktleider is worden heel wat innovatieve technieken ook ter plaatse ontwikkeld.
Op gebied van energieoptimalisatie, hygiëne, grondstoffen aan- en afvoer wordt duidelijk niets aan het toeval overgelaten.
Na deze rondleiding werden we op de eerste verdieping in een luchtig ontvangstlokaal meer dan verwend met een uitgebreide receptie. Jeannine en Jean-Marie boden ons geen gewone receptie aan maar een heus walking-souper. Tot laat op de avond werden de recentste verhalen uitgewisseld en mochten we genieten van de culinaire vakmanschap van traiteur Jeurissen die op aanvraag van Jeannine en Jean-Marie een onovertroffen gevarieerde reeks specialteiten op basis van – hoe kon het anders – een eerlijk eitje waren bereid.
Bedankt Jeannine en Jean-Marie voor jullie hartelijke ontvangst en proficiat met jullie schitterende bedrijf. Enkele sfeerbeelden vinden jullie hier.
De website van Lecoque Eggs
Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer