slideshow 1

You are here

Bezoek Ecotron 17 mei 2018

De Ecotron Hasselt University is een soort teletijdmachine die het klimaat van pakweg 2070 kan simuleren. 

Dat laat toe om een beter beeld te krijgen van de gevolgen van klimaatverandering - bijvoorbeeld voor boven- en ondergrondse ecosystemen.Ondezoekers meten, controleren en manipuleren o.m. vochtigheid, temperatuur en concentraties aan broeikasgassen zoals CO2. De locatie - in Terhills, aan toegangspoort Connecterra van het Nationaal Park Hoge Kempen - is meteen een van haar sterke troeven: het Park herbergt meer dan 7.000 plant- en diersoorten.
De installatie bestaat uit 13 (ecosysteem)kamers en is in totaal 100 meter lang. De koepels hebben een hoogte van 3 meter; de 'verdieping' waarop ze rusten, is 4 meter hoog. In heel de wereld is er enkel in het Franse Montpellier een vergelijkbare installatie.
Field Research Centre
Het Field Research Centre van UHasselt vormt de uitvalbasis voor onderzoek rond biodiversiteit en natuurbeheer en -ontwikkeling. Er werken studenten en onderzoekers - uit binnen- en buitenland - in domeinen als biodiversiteit, ecologie, ecotoxicologie, (bio)geografie, milieueconomie...
Het veldondezoekcentrum ligt op een boogscheut van de Ecotron Hasselt University en kwam er dankzij de samenwerking tussen UHasselt en Nationaal Park Hoge Kempen. UHasselt is de enige universiteit met een eigen Field Research Centre.

Een impressie vind je in de fotogalerijen: zie link

Meer weten over het Ecotronfonds: Dr. Natalie Beenaerts: natalie.beenaerts@uhasselt.be 011/26.83.35
www.uhasselt.be/fieldresearchcentre
 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer