slideshow 1

You are here

Bezoek brouwerij Brauw - 24/11/2023

Op vrijdag 24 november waren we met een 27 confraters en partners aanwezig in de stadsbrouwerij BRAUW te Genk voor onze gezellige jaarlijkse bijeenkomst. BRAUW werd in 2019 opgericht door confrater Joris Mentens, bio-ingenieur in de scheikunde, promotiejaar 2003.
Bij de ontvangst rond 19u30 konden we al dadelijk met zowel de bekende als nieuwe leden - en tevens het lokaal gebrouwen biertje – kennismaken.

De Einsteintelescoop - 16/11/2023

De Einsteintelescoop: krijgen we een ‘CERN’ in Limburg?

Maxime Corvilain, sectormanager bij POM Limburg en valorisatie expert voor de Einstein Telescoop, vertelt ons waarom onze provincie, in de Euregio, de uitgelezen plaats is voor dit ambitieuze project.

Bezoek Agropolis op 20 september 2023

We werden ontvangen in de hal van één van de hagelnieuwe gebouwen op het terrein van de Agropolis-site en vergast op een welkomstdrankje.


Presentje voor de voorzitter Hubert Brouns van Agropolis door onze voorzitter Piet Creemers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bezoek paardenkliniek Prof. Dr. Jan Spaas - 24 juni 2023

Op zaterdag 24 juni 2023 waren we te gast bij de paardenkliniek Via Nova van Prof. Dr. Jan Spaas, kleinzoon van confrater ir. Jan Spaas sr. De naam Via Nova was een verwijzing naar het inslaan van een nieuwe richting in behandeling van aandoeningen bij paarden. 


Groepsfoto paardenkliniek Prof. Dr. Jan Spaas

Bezoek Vossemeren - Jean Henkens - 11 mei 2023

Op donderdag 11 mei 2023 waren we uitgenodigd in Center Parks Vossemeren te Lommel voor een uiteenzetting door Jean Henkens. Naar ik schat waren we met een 25 à 30 mensen van IE-net en VBI aanwezig voor een boeiende avond.


Jean Henkens

Bezoek SES-Vanderhave - Tienen - 20 april 2023

We werden met een 25-tal collega’s landbouw- en burgerlijk ingenieurs ontvangen door Hilde Van Houtte die ons in een presentatie een overzicht gaf van het berdrijf en het verloop van het bezoek. Hilde werkt als Research Scientist binnen de Transformation and Genome Engineering Cluster.

Nieuwjaarreceptie 2023 - ’t Johannietershuys - Helshoven

Op 13 januari 2023 werden we ontvangen in 't Johannietershuys te Helshoven voor de Nieuwjaarreceptie van onze vereniging. De avond zou naast een wijndegustatie met hapjes tevens een inleiding – of zou ik beter zeggen – cursus in de teelt van wijndruiven en alles wat daarbij komt kijken: van aanplant tot commercialisatie, behelzen.

Bezoek Citribel

Bij aankomst kregen we eerst een uitgebreide theoretische uiteenzetting over een aantal aspecten van het bedrijf, zoals de geschiedenis, het productieproces met de uitgangsproducten en de biochemische reacties die aan de grondslag liggen van de citroenzuurbereiding.


Bezoek Citribel - Tienen

Algen- en insectenkweek - Radius-Thomas More-Geel - 20 september 2019

Vrijdag 20 september werden we ontvangen door Lotte Frooninckx in de hal van de Thomas Morus Hogeschool te Geel (voordien Hoger Instituut de Kempen).


Radius - productie surfactants

Pagina's

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer