slideshow 1

You are here

Nieuwjaarreceptie 2023 - ’t Johannietershuys - Helshoven

Op 13 januari 2023 werden we ontvangen in 't Johannietershuys te Helshoven voor de Nieuwjaarreceptie van onze vereniging. De avond zou naast een wijndegustatie met hapjes tevens een inleiding – of zou ik beter zeggen – cursus in de teelt van wijndruiven en alles wat daarbij komt kijken: van aanplant tot commercialisatie, behelzen.

Bezoek Citribel

Bij aankomst kregen we eerst een uitgebreide theoretische uiteenzetting over een aantal aspecten van het bedrijf, zoals de geschiedenis, het productieproces met de uitgangsproducten en de biochemische reacties die aan de grondslag liggen van de citroenzuurbereiding.


Bezoek Citribel - Tienen

Algen- en insectenkweek - Radius-Thomas More-Geel - 20 september 2019

Vrijdag 20 september werden we ontvangen door Lotte Frooninckx in de hal van de Thomas Morus Hogeschool te Geel (voordien Hoger Instituut de Kempen).


Radius - productie surfactants

Hageven met herboriste Joke Custers - 7 juni 2019

Rond kwart voor 7 kwamen we samen in het bezoekerscentrum De Wulp van Natuurpunt. Uiteindelijk waren we met een zestiental die de wandeling met onze gids Joke Custers volgden.

Nieuwjaarsbezoek Levenstond Seafood - 18 januari 2019

Op vrijdag 18 januari waren we te gast op het bedrijf Levenstond Seafood te Vlijtingen. De opkomst was voor onze Nieuwjaarsbijeenkomst zeker talrijk te noemen want we telden een kleine dertigtal deelnemers.

Bezoek Globachem en Wilderen - 31 oktober 2018

Alumni van onze faculteit kan je vinden in alle uithoeken van de wereld, en bijgevolg dus ook in het verre Limburg waar alles net iets trager en gemoedelijker is. Deze alumni hebben zelfs hun eigen geleding: VBI-Limburg, de vereniging van afgestudeerde bio-ingenieurs die wonen en/of werken in Limburg.

Bezoek Ecotron 17 mei 2018

De Ecotron Hasselt University is een soort teletijdmachine die het klimaat van pakweg 2070 kan simuleren. 

Bezoek Greenyard Bree - 26 januari 2018

Met 46 inschrijvingen voor het bezoek aan Greenyard te Bree was het zeker een topper van de laatste jaren voor VBI-Limburg.
Na de gebruikelijke nieuwjaarswensen werden we door voorzitter Koen Quaghebeur verwelkomt met een kort overzicht van de geplande activiteiten voor 2018 en wat filosofische beschouwingen over de megaconcerns Googles en Amazons van deze wereld.

Pagina's

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer