slideshow 1

Bezoek brouwerij Brauw - 24/11/2023

Op vrijdag 24 november waren we met een 27 confraters en partners aanwezig in de stadsbrouwerij BRAUW te Genk voor onze gezellige jaarlijkse bijeenkomst. BRAUW werd in 2019 opgericht door confrater Joris Mentens, bio-ingenieur in de scheikunde, promotiejaar 2003.
Bij de ontvangst rond 19u30 konden we al dadelijk met zowel de bekende als nieuwe leden - en tevens het lokaal gebrouwen biertje – kennismaken.

Joris gaf vervolgens een uiteenzetting over de opzet van zijn brouwerij. Hij maakte de opmerking dat het vermoedelijk niet opportuun was om een uitgebreid discours te houden over de achtergrond van het brouwproces gezien het aanwezige publiek.
Naast het brouwen van een 4-tal eigen bieren is zijn installatie tevens geschikt om bieren op aanvraag voor derden te produceren.
Zo kan elke brouwer of hobbybrouwer en een bier brouwen op grotere schaal. Je kunt je eigen recept meebrengen of Joris helpt om er samen één te maken. Joris beschikt over een aantal aparte installaties van 500 liter en zorgt daarnaast voor de nodige ondersteuning.

De vier eigen bieren dragen een naam met een link naar Genkse kunstenaars, zoals de Jan Withops (Jan Withofs), de Jef Gosemans (Jozef Coosemans), de Armout Macleod (Armand Maclot) of naar Neel Doff bekend als Keetje Trippel.

Daarnaast wil BRAUW tevens een ontmoetingsplaats zijn voor iedereen met passie voor bier en brouwen, waar vakmanschap en creativiteit samenvloeien en is het ook gewoon een café waar nu en dan culturele activiteiten kunnen plaatsgrijpen.

Na de uiteenzetting werd ons een klassiek maar excellent “hammetje met zuurmoes” of “kip” aangeboden ‘overgoten’ met één van de lokale bieren. Iedereen kon voor het dessert gezellig van gedachten wisselen.

Onze voorzitter Piet gaf ten slotte een geschenk aan Joris voor de uitstekende en toffe ontvangst. Hierbij tevens dank aan de koks die ons optimaal wisten de verwennen met spijs en drank.

Nadien werd er aan de toog nog verder overlegd en ving ik terloops op dat er over een nieuwe voorzitter werd beraadslaagd. Hierover later vermoedelijk meer.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer