slideshow 1

You are here

Bezoek Globachem en Wilderen - 31 oktober 2018

Alumni van onze faculteit kan je vinden in alle uithoeken van de wereld, en bijgevolg dus ook in het verre Limburg waar alles net iets trager en gemoedelijker is. Deze alumni hebben zelfs hun eigen geleding: VBI-Limburg, de vereniging van afgestudeerde bio-ingenieurs die wonen en/of werken in Limburg.

Zij verenigen alumni via leuke evenementen en interessante bedrijfsbezoeken. Vooral dat laatste is een grote troef want met een viertal bedrijfsbezoeken per jaar houdt men de alumnus op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in alle domeinen van de bio-ingenieur, van landbouw tot levensmiddelenindustrieen biotechnologie. Op woensdag 31 oktober werd VBI door haar Limburgse geleding uitgenodigd om kennis te maken met de organisatie en eens te proeven van het type evenementen dat zij jaar in jaar uit organiseren. De avond begon met een korte infosessie over de werking van VBI-Limburg waarna we op bezoek mochten bij Globachem NV. Dit familiale bedrijf is werkzaam in de productie en ontwikkeling van gewasbeschermingsmiddelen en werd in 2000 opgericht in de woonkamer van Koen en Els Quaghebeur-Paesmans, beide alumni van onze faculteit, promotie 1990. De rondleiding op hun site in Sint-Truiden was uiterst interessant, vooral de hoogtechnologische serre waar zij onderzoek doen en de moderne voorzieningen in hun magazijn brachten bewondering teweeg.
Na ons bezoek aan Globachem kropen we allen even de bus weer in en deze bracht ons naar Brouwerij Wilderen waar we zeer hartelijk onthaald werden door Mike Janssen.
Naast een moderne brouwerij en stokerij, huist de site van Wilderen ook een heuse teletijdmachine. De oude stokerij is namelijk nog volledig intact, inclusief metershoge destillatiekolom en stoommachine.
Van al die informatie krijgt een mens natuurlijk honger en dorst. De avond werd afgesloten met een broodmaaltijd en een korte cantus in een Limburgs jasje. Op de bus terug naar Leuven die nacht was het verdict unaniem: dit was een geweldige activiteit. We willen dan ook iedereen bij VBI Limburg, Globachem NV en Brouwerij Wilderen bedanken voor de ontvangst.

auteur: ir. Ruth Vanderschueren Voorzitter Jong.VBI
 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer