slideshow 1

You are here

Tentoonstelling "Ambiorix: koning van de Eburonen"

Op zondag 18 april 2010 hebben de bio-ingenieurs van Limburg samen met de leden van KVIV-Limburg een bezoek gebracht aan de thematentoonstelling Ambiorix in het Gallo-Romeins Museum te Tongeren.
In plaats van de traditionele nocturne heeft het bestuur gekozen voor een bezoek op zondagvoormiddag, zodat ook gezinnen met jonge kinderen gemakkelijker aan deze activiteit konden deelnemen.
Enkele gezinnen hebben hier gebruik van gemaakt.
Voor jongeren van 10 à 12 jaar heeft Marc De Bel een spannende audiotour geschreven. Onze jonge deelnemers konden duidelijk genieten van de avonturen van Epinona.
De 39 deelnemers hebben onder leiding van 2 gidsen kennis kunnen maken met de bewoners van onze streken vanaf 800 vóór Christus tot aan de Romeinse overheersing. Aan de hand van een prachtige verzameling topstukken afkomstig uit meerdere musea wordt een boeiend overzicht gegeven van het leven in deze periode.
Het bezoek werd afgesloten met een drink en een gezellige babbel op het terras van het museum café terwijl we konden genieten van de eerste lentezon.
Weeral een geslaagde activiteit.

G.N.

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer