slideshow 1

You are here

Error message

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /customers/8/d/d/vbi-limburg.be/httpd.www/includes/common.inc).

Thrombogenics: Op zoek naar nieuwe geneesmiddelen

Rond 19u45 sijpelden de eerste geïnteresseerden binnen voor de spreekbeurt van Dr. Jean Marie Stassen van Thrombogenics. Uiteindelijk waren we met een 20-tal: ongeveer fifty-fifty verdeeld over onze vereniging en de KVIV.

Dr. Stassen studeerde scheikunde aan de Katholieke Hogeschool Limburg en geneeskunde aan de Universiteit van Umea te Zweden. Hij verrichtte onderzoek aan de K.U.-Leuven bij dr. Désiré Collen. Vervolgens werkte hij bij Boehringer Ingelheim in Duitsland en werd hij hoofd van het onderzoek en ontwikkeling van Thrombogenics te Leuven in 2001. Dit bedrijf werd succesvol naar de beurs gebracht in 2006.

Via een presentatie schetste dr. Stassen eerst de geschiedenis van het bedrijf. Waar vroeger het zwaartepunt lag rond medicatie voor trombolyse verschoof dit meer en meer naar het gebied van de ophtalmologie of oogziekten.
Het is op dit gebied dat het bedrijf een doorbraak heeft gemaakt met het geneesmiddel ‘ocriplasmine’ (merknaam: Jetrea). Dr. Stassen legde de werking van dit middel vervolgens gedetailleerd uit ondersteund door 3D-filmfragmenten. Het geneesmiddel is zopas (18 oktober) erkend door de Amerikaanse food and drug administration (FDA) waardoor de vestiging in New Jersey uitgebreid zal worden met een 40-tal arbeidsplaatsen tot 100 eenheden.

Dat de presentatie in de smaak viel was zonder meer af te leiden aan de opeenvolgende vragen die de spreker voorgeschoteld kreeg. Het was duidelijk dat dr. Stassen en het publiek de avond aangenaam vonden want de voorziene tijd werd ruimschoots overschreden.

Nadien werd nog nagekaart in de gezellige brasserie van het Borrelhuis. Het was zeer zeker een geslaagde bijeenkomst. Een bedrijf in het middelpunt van de actualiteit.

De website van Thrombogenics

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer