slideshow 1

You are here

Frieslandfoods - Nieuwjaarsreceptie 2009

Op 16 januari nodigde de firma Friesland Foods onze vereniging uit voor een bedrijfsbezoek met aangesloten een nieuwjaarsreceptie. We kregen een vlotte en duidelijke uiteenzetting over de nieuwe bedrijfsstructuur van Friesland Foods Professional (mail: lummen.info@frieslandfoods.be) die is ontstaan na de fusie van de firma's Friesland en Campina.

Friesland Foods is op het ogenblik op wereldvlak de grootste coöperatieve verwerker van melkproducten en levert wereldwijd 800 eindproducten af voor consument en voor industriële toepassing. De nadruk ligt bij Friesland Foods sterk op voedselveiligheid. De producten zijn niet de goedkoopste op de markt maar worden geapprecieerd voor hun bestendige kwaliteit. Friesland Foods vertegenwoordigt een werkgelegenheid van 480 personen. De firma heeft naast Lummen vestigingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italië.

Wegens de onderhandelingen die nog aan de gang waren voor de afronding van de fusie lagen de productie-eenheden stil en was een bezoek aan het bedrijf daarom weinig zinvol. Spijtig, zo misten we toch een beetje het hart in werking van een firma van wereldformaat.

Ook de vragenronde liep geannimeerd. Vooral de nog echt aan de landbouw verknochte ingenieurs stelden enkele pertinente vragen betreffende de verloning van de leveranciers van het primaire product - de niet altijd in het daglicht geplaatste boeren - en het spel van de prijsvorming door de groothandel. De spreker wist met behendigheid alle klippen te omzeilen en benadrukte dat de winsten uiteindelijk bij de aandeelhouders - nl. de landbouwers - van de coöperatie uitgekeerd werden.

Nadat de vervangende voorzitter ir. W. Kwanten het jaarprogramma had overlopen kregen we een erg gesmaakte receptie aangeboden door de firma Friesland Foods. De uitstekende catering werd verzorgd door huize Peter Daniëls. Aan beide firma's onze oprechte dank. Een impressie van ons bezoek en annex receptie vinden jullie hier.

Website Frieslandfoods

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer