slideshow 1

You are here

Avondbezoek aan het vernieuwde Gallo Romeins Museum te Tongeren.

Met een uitgebreide groep collega’s werden wij, aan de ingang van het nieuwe museum, persoonlijke verwelkomd door Burgemeester Carmen Willems, waardoor wij ons, als zeer vereerd en VIP voelden.
Zeer uitgebreid en met veel fierheid vertelde ons de burgemeester over de planning, de ontwikkeling en de uitvoering van het project “Nieuw Gallo-Romeins museum”
Een project om “U” tegen te zeggen en een aanwinst voor het toerisme in Limburg.
Dit museum is een ontwerp van Architectenbureau De Gregorio & Partners. Het gebouw heeft een sobere maar krachtige architectuur. Het is perfect geïntegreerd in het historisch hart van de stad. Binnen het museum opteerde De Gregorio voor brute materialen die in relatie met over-imensionering een krachtige sfeer creëren. Buiten koos hij voor brute, natuurlijke, materialen, die aansluiten bij de stadsidentiteit. Het nieuwe museum ligt op de plaats waar ooit een grote, luxueuze Romeinse stadswoning stond. Het ligt ook letterlijk in de achtertuin van het kloosterhof van de O.L.V.-Basiliek . Het Gallo-Romeins Museum vormt zo samen met de archeologische site onder de O.L.V.-Basiliek een erfgoedcluster.
Onze gidsen hebben ons onvermoeibaar, enkele uren door het prachtige museum geleid met zijn  talloze nieuwe stukken en ons overladen met uitleg en wetenswaardigheden, teveel om hier te vertellen. Men moet het zelf gezien hebben..
Naderhand hebben wij nog genoten van een drankje in de buurt.

website Gallo-Romeins museum

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer